Werkwijze

Meestal komt de opdrachtgever met een schets die nog verder uitgewerkt moet worden. Dan probeer ik op basis van de persoonlijke wensen en het beschikbare budget een passend ontwerp te maken. Hierbij geldt dat hoe beter de klant mij van informatie voorziet, hoe eerder het ontwerp aan de verwachting zal voldoen. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan foto's van het interieur, of van een bepaalde stijl- of materiaalvoorkeur of een plattegrond.


Soms geeft de opdrachtgever mij de vrijheid om een eigen ontwerp te maken. Ik wil dan weten aan welke eisen het meubel of het object moet voldoen, wat de klant in mijn werk aanspreekt en wat het meubel ongeveer mag gaan kosten. Aan de hand van deze gegevens ga ik aan de slag. Het ontwerp blijft mijn eigendom en mag alleen door mij worden uitgevoerd (auteursrecht). Voor deze opdracht wordt een contractje opgesteld dat beide partijen duidelijkheid verschaft.

Uiteraard krijg ik ook volledig uitgewerkte werktekeningen van de architect. Na het bespreken van de details bedenk ik de constructie en maak ik een offerte.

Om een opdracht te bespreken maak ik graag gebruik van e-mail. Dit verschaft beide partijen duidelijkheid ‘op papier’ en ik kan er aan werken wanneer dit mij uitkomt.

Op een gegeven moment zal ik een afspraak maken om materialen en het ontwerp door te spreken. Als er niets ingemeten hoeft te worden volstaat e-mail ook. Meestal brengen nieuwe klanten graag een bezoek aan mijn werkplaats. Deze is alleen na afspraak te bezoeken, dan kan ik ook voldoende tijd vrijmaken.

Wanneer het ontwerp en de offerte geaccoordeerd zijn kan ik aan de slag. Als de klant daar prijs op stelt houd ik hen op de hoogte van de vorderingen aan de hand van foto's van het meubel in wording. 


Voor het verkrijgen van nieuwe opdrachten maak ik geen gebruik van reclamefolders, of advertenties. Ik investeer liever in het product zelf. De meubels die ik maak onderscheiden zich in vorm en kwaliteit. Dit is belangrijk voor de klant, maar ook voor mij. De klant moet kunnen pronken met het werkstuk dat ik heb gemaakt. En zo wordt uw vertrek mijn showroom.

Meubelmakerij Kruizinga

H.A. Kruizinga, meubelmaker / fijnhoutbewerker
e-mail: info@HA-Kruizinga.nl
mobiel: 06-41.85.98.98

Van boom tot meubelstuk

2019 © Meubelmakerij Kruizinga
KvK: 34135332 Amsterdam